2014. már 06.

Gyenge idegzetűeknek nem ajánlott bejegyzés - avagy életem legbizarrabb vacsorája!

írta: ZhenQiao!
Gyenge idegzetűeknek nem ajánlott bejegyzés - avagy életem legbizarrabb vacsorája!

  Hanoi tartózkodásunk alatt határozta el magát Julian, hogy az egyik dolog amit mindenképp ki fog próbálni a kirándulás során a kígyó pálinka és a kígyó szív lesz... A kígyó pálinkáról már én is hallottam, a sok kínai furcsaság után ebben nem is találtam semmi érdekeset, kivetnivalót... Még a kígyó szív sem lett volna érdekes, ha a fogyasztási módja nem olyan amilyen.... Ugyanis a még dobogó kígyószívet fogyasztják az ottaniak, mint tradicionális vietnámi fogást.

 Valószínűleg nem túl illegális a dolog, mert elég nehezen találtunk olyan "éttermet", ahol ilyet lehet kapni. Végül a hostel recepciósa ajánlásával találtunk meg azt a helyet.

Elég bizarr volt az egész hely, mert egy nagy sötét, messzi birtokon volt az étterem, ahol kígyót lehetett kapni... Már megérkezéskor kirázott a hideg, mivel sem a személyzet sem a vendégek nem tűntek annyira bizalom gerjesztőnek... az egész helytől olyan érzésem volt, mintha a Keresztapa filmben csöppentem volna be, vagy valami maffia féleségbe... A étterem előtti kis ösvény mind két oldalában kígyókkal, csúszó-mászókkal teli ketrecek voltak, ahonnan a vendégek szabadon választhattak maguknak vacsorára valót... :S

 

Íme a kígyó részleg:

k4.jpg

k3.jpg

 A hely láttán eléggé inamba szállt a bátorság, így Dórival kértük is az étlapot, hogy valami sokkal szimplább vacsorát válasszunk... Az étlap még érdekesebb volt... Volt rajta mindenféle kígyó, béka, teknős ... mindenféle csúszó mászó, amit az ember csak "megkívánhat". Szerencsénkre csirke is volt az étlapon, úgyhogy mi maradtunk a "régimódi" grill csirkénél. :)

 Miután Julian kiválasztotta melyik kígyót is szeretné kezdődött is a kegyetlen rituáléhoz hasonló kivégzés majd vacsora készítés.

 

 

  Az egész elég félelmetes volt és annak ellenére, hogy nem szeretem a kígyókat szomorú... A rituálé lényege azt volt, hogy késsel felhasították a kígyó testét, majd 1-1 feles pohárba  kicsorgatták a vérét és az epéjét. Míg az egyik "pincér-mészáros" koktélt készített a kicsorgatott vérből és epéből, addig a másik kivágta a kígyó szívét. Végezetül Julian megkapva a még friss, dobogó szívet a két koktél kiséretében elfogyaszthatta különleges előételt...

 Természetesen a kígyó többi testrészéből (már amennyiben azt testrésznek nevezhetjük) több fogásos vacsorát készítettek. Így került az asztalra kígyóból készült tavaszi tekercs, sült, leves és a bőréből készített chips szerűség...

 

k5.jpg

k2_1.jpg

k1_1.jpg

Igazából nem volt érdekesebb az íze, mint egy egyszerű csirkehúsnak... csak talán a tudat miatt volt különlegesek ezek az ételek. ..

Szólj hozzá

szokások Vietnám Hanoi