2016. ápr 10.

Szingapúr - The fine city

írta: ZhenQiao!
Szingapúr - The fine city

Szingapúr egy elbűvölő délkelet-ázsiai városállam, mely gazdagsága és magas életszínvonal mellett híres a többi ázsiai országra nem jellemző rendről és fegyelemről. Persze ez alatt nem azt értem, hogy a többi ország rendetlen vagy koszos lenne, de Szingapúr a leghíresebb tisztaság és rend fenntartására felszólító szabályok, előírások, és elrettentő bírságok tömkelegéről.

img_9852.JPG

Íme néhány számunkra furcsa, de egészen hasznos szabály.

1. Metrón tilos enni, inni. Még egy korty vízért is bírságot rónak ki, ami egészen 500 szingapúri dollárig is felmehet.

img_9699_2.JPG

2. További furcsa metrón hallható furcsa bejelentés: Ha bárki gyanús személyre lesz figyelmes a metrón húzza meg a vészféket.

3. Csak a dohányzásra kijelölt helyeken lehet dohányozni. Szerencsére! :)img_9779.JPG

4. Ne szemetelj! Kínában még véletlenül se látni ilyen táblát, nem hiába. Állítólag Szingapúrban a szemetelését kemény bírságokat rónak ki, de kuka elég kevés van. Többször hosszabb ideig a táskámban kellett hordozni a szemetet, mire találtunk egy kukát.

5. Nics rágó, pontosabban tiltott az árulása, a rágó becsempészéséért is büntetnek.:D Így megelőzve azt, hogy bárhonnan is le kelljen kaparni.

6. No durian. Tilos tömegközlekedésre felvinni. Nem azért mert héjas formában hasonlít egy bombára, hanem a gyümölcsök királyaként ismert gyümölcs elviselhetetlen szagot áraszt magából.

img_9897.JPG

7. Tilos a köpködés! Hahaha.. :D

Szólj hozzá

utazás szingapúr délkeletázsia