2013. dec 23.

Karácsonyi ünnepség kínai módra :)

írta: ZhenQiao!
Karácsonyi ünnepség kínai módra :)

  Bár a kínaiak nem ünneplik a karácsonyt, az egyetem figyelemmel van a sok külföldi diákra ezért péntek délutánra egy közös karácsonyi ünnepséget szerveztek nekünk. A programot mi magunk adtuk, mivel bárki felléphetett énekkel, tánccal … kicsit ki mit tud beütése volt az egésznek és karácsonyhoz nem sok köze volt. A műsorban a mi osztályunk is részt vett, mi voltunk az első fellépők, vagyis a hangulatkeltők…

 

sulikari8.jpg

sulikari3.jpg

sulikari7.jpg

sulikari6.jpg

 Mivel az osztállyal csak az egyik órán betanult kínai dalt ismertük és hihetetlenül lusták voltunk valami újat megtanulni, így a halálunalmas Tian mimi-t énekeltük el. Bár az előadás előtt kb. kétszer próbáltunk és akkor is tátogtunk, maga az előadás nem is volt olyan szörnyű. Persze a japán nagyapa korú osztálytársam taiji bemutatója, inkább mentette az osztály becsületét, mint a mi kornyikálásunk. :)

 

sulikari1.jpg

s.jpg

DSCN1610.JPG

 

 Egyébként eléggé igyekeztek a szervezők a karácsonyi hangulat megteremtésére… Valahonnan előástak egy-két ezeréves karácsonyi díszt, amiket szerintem teljesen random módon felaggattak ide-oda, valamint rágcsálnivalókkal és „karácsonyi menüvel” is készültek. A karácsonyhoz nem értés csúcspontja a karácsonyi menü volt: KFC-s hamburger, csirkeszárnyak és tea (tejjel).

 

sulikari5.jpg

sulikari2.jpg

sulikari4.jpg

Holnap bár 24-e Szenteste, nekem ugyanúgy suli van, sőt még vizsgám is lesz. A 25-ét megkaptuk szünetnek, de utána minden megy tovább. Elég furcsa, hogy míg az otthoniak karácsonyfát díszítenek és sütit majszolnak én az átlagos hétköznapokat élem.

Szólj hozzá

osztály Karácsony