2014. jan 02.

Hello Indokína, hamarosan érkezünk :)!

írta: ZhenQiao!
Hello Indokína, hamarosan érkezünk :)!

 Visszaszámlálás indul... már csak pár nap és elindulunk a várva várt téli kirándulásra.

 Megünnepeltük a szilvesztert, túléltem a mai beszéd és szövegértés/olvasás vizsgát... már csak a holnapi hallásértés vizsga van és kezdődhet a 2 hónapos lazítás.

 A lazítást egy laza shoppingolással kezdjük, vagyis holnap belevetjük magunkat a kínai piacokra... Kedden indulunk és még előtte be kell szerezni 1-2 dolgot, pl. hátizsák. Szombaton pedig Dóri szülinapja lesz, így az utazás előtt még bulizunk egy nagyot.

  Az utazással kapcsolatban tervünk van, az, hogy ebből mi fog megvalósulni, még kérdéses ... Tudjuk, hogy mikor honnan hová szeretnénk eljutni, azonban az utazással és szállással kapcsolatban még nem tudunk semmi konkrétat. Egyedül a kezdő vonatjegyet vettük meg Guangzhou-ba és a haza fele vezető repjegyet Bangkokból... Tehát ha nem is tudjuk tartani a képen látható tervet, február közepére mindenképp el kell jutnunk így vagy úgy Bangkokba.

 Guangzhouba 5-en megyünk, az orosz osztálytársam Oksana, a kazahsztáni Iliyas, Mary Costa Ricaról és mi hárman magyarok. Ha sikeresen túléljük a 30 órás vonatutat és megérkezünk Guangzhouba átnézünk Hongkong-ba, majd Dórival elkezdjük intézni a vízumot Vietnámba, valamint beszerezzük a buszjegyünket, amivel eljuthatunk a vietnámi határig... Ééés kezdetét veheti az indokínai túránk. Ketten megyünk lányok, mivel Áron Japán fele veszi az irányt a többiek pedig Kínán belül akarnak utazgatni. Elvileg egy Guangzhouban tanuló ÁF-es jóbarát, Borisz fog segíteni a buszjeggyel kapcsolatban, sőt talán még a a barátnője elkísér minket Hanoi-ig. Hanoi után a következő állomás Ha Long Bay lesz,  majd irány délen Saigon. Saigonból Kambodzsa lesz a következő célpont, pontosabban Angkor felfedezése majd pár nap pihenés Sihanoukvilleben a tengerparton. A harmadik és egyben utolsó ország Thaiföld lesz, itt Bangkok és Krabi a célpont.

 Mivel eléggé képlékeny az utazás, ezért mindenki szurkoljon, hogy nehogy valahogy útközben elakadjunk. Ha nem jelentkeznénk valamelyik alábbi város környékén lehet nyomozást indítani! :)

dreamtrip.jpg

Szólj hozzá

utazás tél Kína Thaiföld Vietnám Kambodzsa Indokína