2014. ápr 24.

Tavaszi szünetre mentem!

írta: ZhenQiao!
Tavaszi szünetre mentem!

 Jövő héttől tekintettel a május 1-i ünnepre és, hogy egy nagyobb volumenű sporteseményt rendeznek az egyetemen egy hetes tavaszi szünet lesz... :)  Juhhééé!!!

 Alapból terveztem, hogy a tavasszal végre elmegyek a "álmaim városába" Shanghaiba és mellette fekvő, földi paradicsomként emlegetett Suzhouba, azonban egy hetes szünet lévén bevállalok egy hosszabb kirándulást. Azaz a kis kirándulásból igazi túrát terveztem, vagyis 4 kelet-kínai város meglátogatását tervezem.

20140421164750602.jpg

 

 

 Ha már lúd legyen kövér alapon, Shanghai és Suzhou mellé még beterveztem a másik földi paradicsomként emlegetett, egyik legszebb városnak mondott Hangzhout és az egykori kínai fővárost, Nanjingot. 

 Holnap még suli van, azonban a 4 városra nem elég az egy hét, így a holnapi napot és a iskolakezdés első napját, a hétfőt ellógom... Holnap reggel hajnalban indulok Shanghaiba, majd jövő héten 2-2 napot leszek Suzhouban, Hangzhouban és végül Nanjingból jövök haza, Qingdaoba.

 Igazából nem nagyon kellene mennem ilyen hosszú túrára, mert a szünet után hétfőn már rögtön kezdődik a vizsgaidőszak, azonban anyagi megfontolásból is jobban jövök ki, ha utazgatok, mint ha csak Shanghaiba mennék. Értem ez alatt, hogy Nanjingból a haza felé vonatjegy sokkal olcsóbb, mintha Shanghaiból jönnék haza. Na meg persze a kaland is vonz eléggé. Shanghait mindenképp látni kell, Suzhou és Hangzhou a két legszebb kínai város a közelben van, és  Nanjing mindig is érdekelt, mivel nemcsak mert egykor Kína fővárosa volt, hanem a hírhedt Nankingi mészárlásról szóló múzeum is felkeltette a figyelmemet. (Sajnos otthon, nyugaton sokan nem tudják mi is a Nankingi mészárlás története, pedig állítólag sokkal szörnyűbb és megrendítőbb szégyene az emberiségnek, mint a 2. világháború Hitler által elkövetett szörnyűségek stb. Aki gondolja olvasson utána.... :()

 Tehát holnap indulok és majd csak sokára jövök vissza, úgyhogy addig a blog újra szünetel. :) Igyekszem utána minél hamarabb beszámolni a kirándulásról, de visszaérve már javában vizsgaidőszak lesz, így nem tudom mennyire lesz időm még csak levegőt is venni...

Szólj hozzá

utazás tavaszi kirándulás