2014. máj 30.

Tombol a nyár Qingdaoban! Juhéééé! :)

írta: ZhenQiao!
Tombol a nyár Qingdaoban! Juhéééé! :)

 Végre tényleg itt van a nyár, 30 fok fölött vagyunk, a szmog felszívódott és este a ha erősen koncentrálok még talán 1-2 csillagot is látni az égen.

 A szobatársamat és az ismerőseimet már kikészítettem a nyavalygással, hogy mikor lehet már menni a tengerpartra stb. Ezelőtt is volt többször jó idő, lehetett menni a tengerpartra, de nem biztos, hogy szerencsésen járt az ember. A qingdaoi időjárás teljesen kiszámíthatatlan, az időjósoknak pedig itt sem lehet hinni.

Egyik nap strand idő van, másnapra pedig alig látni a „Qingdaoi ködtől”

 s_1.jpg

004.jpg

 Múltkor az osztállyal közös délutáni programot szervezve kimentünk röpizni a strandra, reggel még meg lehetett sülni a melegtől, délutánra majdnem, hogy hideg lett, estére meg mindent belepett a „köd”..

s1.jpg

 

 Na meg néha annyira szeles a tengerpart, hogy hiába süt a nap, napozni lehetetlen, mert elfúj a szél. Azonban nem adom fel a napozást, így mostanában a koli épület tetejére szoktam felmenni napozni. Persze a kínaiak állandóan szörnyülködnek, hogy vágyhatok barna bőrre. A szobatársam annyira elvetemült, hogy csak „fehérítőt” tartalmazó kozmetikumokat vesz. Sőt kb. március óta, amióta megjelentek az első fénysugarak, egész nap nyomatja az arcára a napkrémet, plusz baseball sapka plusz napernyő kombóval tuti elkerüli a barnulás csekély esélyét is. Azonban nekem és a többi európainak ez a "michael jackson feeling" nem nagyon jön át.

 Most azonban úgy tűnik, hogy tényleg itt az igazi nyár, és így is marad októberig, úgyhogy ha tehetem minden nap a strandon írom a házit… :)

Szólj hozzá

kínaiak Qingdao