2014. sze 13.

Őszközép barátok közt

írta: ZhenQiao!
Őszközép barátok közt

 Múlt vasárnap és hétfő este volt az őszközép ünnep, amikor a hold a legkerekebb az évben. Itt ebben a kulturkörben nagyon fontos ünnep, amikor a családok, barátok ezeken az estének együtt ünnepelnek, vacsoráznak, sárkánytáncot néznek stb.

20140908_010244.jpg

  Az egyik amerikai ismerősöm Mark (anyukája hongkongi, apukája fülöp-szigeteki, plusz Korea rajongóként úgy öltözködik, mint egy koreai, így elsőre senki nem veszi be, hogy tényleg amcsi) áthívta a szűk baráti kört, hogy ha már a szeretteinktől távol vagyunk, akkor legalább mi, barátok legyünk együtt. Igazából nekem inkább volt a légkör és készülés miatt karácsony hangulatom, de a társaságban rajtam kívül talán szinte senki nem nagyon ünnepli, ez az ünnep sokkal fontosabb.

 A társaság még ha európainak néz is ki, de rajtam kívül mindenki családjában van 1-1 ázsiai. Pl. az oroszok sokszor úgy néznek ki mint a kínaiak, mivel keveredtek a mongolokkal, vagy kínaiakkal. Sok amerikai ismerősöm van, aki szintén csak állampolgárság miatt amerikai, valamint ott nőtt fel. Az egyik lány is orosz anyával, kínai apával rendelkezik, de Amerikában lakik, így mind 3 nyelvet perfektül beszéli. Tehát az őszközép ünnep nem egy ismeretlen kínai ünnep volt számukra. Jó volt látni a készületeket, együtt vacsorázni, lápásokat hajtogatni...stb. Bár számomra nem is volt jelentőségteljes ez az ünnep, de jó volt velük lenni, és  családias hangulatban lenni ilyen messze az otthontól. :)

10644817_556967734432003_2156237051547237369_n.jpg

 Éjszaka hazamenet a égbolt annyira tiszta volt, hogy lehetett gyönyörködni a teliholdban is végre. :)

Szólj hozzá

szokások őszközép ünnep