2014. nov 17.

因为爱情有奇迹 - az új SzappanoperaMánia!

írta: ZhenQiao!
因为爱情有奇迹 - az új SzappanoperaMánia!

 Mostanában a magántanárommal főleg a beszéd gyakorlásra megyünk rá. így óra után gyakran nézünk együtt kínai filmeket. Eddig mindig jó filmeket hozott, így teljesen megjött a kedvem és elkezdtem nézni egy most nagyon divatos, közkedvelt sorozatot, ami a 因为爱情有奇迹 címet viseli, kínai gyakorlás révén. Szerencsére a sorozat nagyon egyszerű nyelvezetet használ, sokszor visszaköszönnek a suliban tanult szavak, kifejezések és szólások, így teljesen lehet érteni a sorozatot. Amellett,hogy a hallásértésem és a beszédem sokat javul, nagyon jó kis egyszerű kifejezéseket lehet eltanulni, így a kínaiul tanulni vágyóknak nagyon ajánlom ezt a tanulási módszert,és a sorozatot is természetesen. Mostanában suli és munka után annyira fáradt vagyok, hogy a kínaizást a hátam közepére sem kívánom, így a kínai sorozat nézéssel legalább a lelkiismeretem tiszta marad! :)

vrsab_ver7320215.jpg

 Egyébként a sorozat teljesen egy műfajban van, az általános iskolás koromban menő dél-amerikai sorozatokkal, pl. a Paula és Paulina, Esmeralda stb, így nem vet szét az izgalom, és biztos nem fog nagy díjakat sem nyerni. Annyi dicséret szóljon mellette, hogy talán itt a főszereplő és a mellékszereplők annyira nem viszik túlzásba a drámázást, sokkal élethűbbek, és pörgősek az események, nem megy hosszan a sírás és szenvedés... és nem utolsó sorban irtó cukik, és viccesek a figurák, így akaratlanul is nagyon meg lehet szeretni a kínaiakat.

 Ennek a sorozatnak is a szerelem a fő témája (mi más is lehetne), gyönyörű helyen játszódik (Kína déli részén, valahol Hainannál szerintem), a szereplők természetesen dúsgazdagok és elkényeztetettek. A színészek is elég jók (végre megbizonyosodtam, hogy Kínában is vannak helyes pasik :)), a rendezés is jó, bár vannak meglepő, meg nevetséges dolgok, amik otthon annyira nem megszokottak... dehát Kína a furcsa dolgok hazája! :)

 Az első vicces dolog, hogy bár szerintem most Kínában ez az egyik legmenőbb sorozat, és biztos nagy költségvetéssel dolgoznak (láthatóan tele támogatókkal, mivel a sorozat tömve tele van mindenféle márkás termékekkel), mégis az autós, motoros és majdnem minden kicsit extrémebb kinti jelenetnél teljesen feltűnő és nyilvánvaló, hogy teremben vették fel. A háttér annyira gyenge eresztés, hogy talán a régi fekete-fehért filmek is ügyesebben oldották meg ezt a kérdést. Van, hogy egy két jelenetnél még a színészek sem tettetik, hogy tényleg a mezőn futnak a fű között stb. Mindegy, mindenesetre vicces, ennél még a Barátok közt is többre képes...

 A másik nevetséges dolog, az otthon tilos és igencsak drága mulatság (a büntetések miatt), vagyis a sorozatot tele aggatni mindenféle reklámmal. A kínai sorozatokban, nemhogy véletlenül hagyják rajta a telefonokon, az ásványvízen, az arcápolókon és még sorolhatnám a márkanevet, hanem a kamera minden egyes alkalommal ezekre a termékekre fókuszál, hosszú pillanatok azzal telnek el, hogy azt mutatják, a szereplő hogyan mossa le este a sminket, vagy milyen kocsiból száll ki a srác, vagy milyen telefon is csörög, melyik kávézóban is randiznak a szerelmesek.

Persze teljesen véletlenül minden szereplő ugyanazt az olajat és hozzávalókat használja főzésnél, ugyanazt a márkájú vizet és kávét issza,

20141015_190339_1.jpg

... ugyanazt a márkájú kocsit vezeti,

e40a49c41d5347b3828d_w300X168_w196X110.jpeg

71d8c7f3c229428e8882_w300X168_w196X110.jpeg

..ugyanazt az arcápolót használja,

u=563668086,3409259794&fm=11&gp=0.jpg

... és egyforma a mobiljuk is (MEIZU - erről már nem teszek fel képet), és még sorolhatnám.

Nekem ez teljesen szokatlan, így mindig sokat derülök ezeket a jeleneteken. Mint otthon itt is, a tévénézők a reklám közben ugornak el egy kis nasiért, mennek el mosdóba, így nincs más választás, mint a sorozatokon keresztül elnyerni minél több vásárló választását.

 

Végül itt egy kis ízelítő a kínait gyakorolni akaróknak 加油! 加油!

Szólj hozzá

szokások kínaiak kínai sorozat