2014. dec 03.

Itt a tél! Megfagyunk!

írta: ZhenQiao!
Itt a tél! Megfagyunk!

 Tavaly sokszor panaszkodtam, hogy novembertől kabátban ülünk a suliban, koliban, mivel későn kapcsolták be a fűtést. Míg kint 5 fok volt, addig az épületekben max. 6-10 fok. Sőt, van ahol szörnyű a szigetelés (tolós ablak mellett süvít a jéghideg szél), így a gyenge fűtésnek nevezett valami semmit nem ért.

20141129_141611.jpg

mmexport1417257086688.jpg

mmexport1417256854625.jpg

 Idén valahogy ez teljesen máshogy van, alapból eddig a hétig, kabátot sem kellett fel vennem, annyira szép volt a idő. A fűtést mégis november elején megkezdték, aminek köszönhetően szint nyitott ablaknál aludtunk este. Azonban a jó világ most véget ért, mivel hétfőn, december 1-én beköszöntött az igazi tél! 

Szerencsére hétvégén még elmentem sétálgatni a városba, tengerpart, kikötők és Badaguan (német, spanyol, európai stílusú villa, gazdag negyed). Szépen sütött a nap, így még az évben talán utoljára lehetett élvezni a tengerpartot, őszi tájat stb.... :)

Vasárnap éjfélkor, ahogy december 1-lett, úgy kezdődött az orkán erejű szél, majd hétfő reggeltől jött a sapka sál kesztyű, télikabát szezon. Igazából a Qingdao-i tél elég kellemes, magyarnak nem is számítana igazi télnek, de a de ha fúj a szél annyira hideg lesz, hogy egyszerűen meg lehet fagyni. A legjobb barátnőm Iana, aki Oroszország északibb részén lakik (évi 7 hónap tél, mínusz 20 fok), még ő is egész nap fagyoskodik és 3 pulcsit vesz a kabát alá...

A múlt évvel ellentétben, a szmog sem túl súlyos. Pekingből hallani rémisztő híreket, de itt valahogy tisztának tűnik a levegő, így most sokkal elégedettebb vagyok. :) Plusz a szél is segít a szmog problémán, úgyhogy a szélre nem panaszkodunk! :)

Szólj hozzá