2014. dec 06.

Tippek, kiegészítők télen Kínába utazóknak! :D

írta: ZhenQiao!
Tippek, kiegészítők télen Kínába utazóknak! :D

 Ahogy már írtam Qingdao-i tél híres a nagy, jéghideg szélről, plusz a tiszta levegőről híres városban is vannak problémák a levegőminőséggel (a szmog tavaly néha életveszélyesnek számított), így itt a szokásos téli kiegészítők mellett a légszűrős, szmogtól és széltől védő arcmaszk is nagyon népszerű.

év7.jpg

 Nem csak hasznos, hanem népszerű, mivel mindenféle stílusban, színben, színekben lehet kapni. A képen szereplő lány a macis, cuki stílust választotta. Ha az idő, levegő rosszabbra fordul, és még itt leszek Qingdaoban (a téli utazás előtt) én is mindenképpen beszerzek egyet, persze szerényebb változatban. :)

 Eltérve a témától, ezzel kapcsolatban annyit, hogy az ázsiaiak nagyon szeretik a cuki lányokat. A kínai koreai, vagy japán fiuk az ártatlan, cuki, kedves lányokra buknak, így ha egy lánypasit akar szerezni magának, tuti, hogy próbál nagyon cukin viselkedni. (Cuki alatt értem, hogy folyamatosan kisbabásan gügyögnek, ha mérgesek szájat biggyesztve hisztiznek, és imádják a cuki, plüssállatos dolgokat, gyerekesen öltözködni.) A képen látható 2 lány, ugyan látszólag már elmúlt 30, de még hordják a "cuki kiegészítőket". 

 Nap, mint nap a buszon munkahelyre, vagy magánórára utazgatva rengeteg "érdekes" öltözetet látok a lányoknál. Minden nap ér meglepetés, minden nap tudnak újat mutatni a kínai lányok. Sajnos a telefonom fényképezője túl hangos, én nem mindig van bátorságom fotózgatni... pedig biztos sok mindenkinek mosolyt csalna az arcára egy két "jelenség", furcsa szerzet... :)

Szólj hozzá

divat tél öltözködés szokások kínaiak Qingdao