2015. jan 12.

Udvarias Kínaiak!

írta: ZhenQiao!
Udvarias Kínaiak!

 Biztos sokat értenek egyet abban, hogy a fenti két szó párosítása nagyon furcsa, nagyon nem helytálló, mivel mindenki tudja, hogy nincs más nemzet, ami jobban tudna lökdösődni, tolakodni, és agyontaposni, mint a kínaiak.

dscf4610.jpg

 A Shanghai-i metróban ezzel a kedves ábrával próbálják emlékeztetni a kínaiakat, hogy is kellene sorban állni, kicsiket, időseket, kismamákat és betegeket előreengedni stb. Ez nagyon sokszor így is van, és nem csak Shanghai-ban.

Itt Qingdao-ban naponta buszozok, sok mindent lehet látni, megállapítani a kínaiakról. Öregeket, gyengéket, gyerekeket tekintve, a magyarok tanulhatnának tőlük udvariasságot és lojalitást. Minden alkalommal szájhúzogatás, panaszkodás nélkül adják át az ülőhelyet a rászorulóknak.

Azonban ezek a szokások délután 4-7 óra között, amikor a legnagyobb dugó és tömeg van szertefoszlik, az előbb említett illedelmesség teljesen eltűnik, mint szürke szamár a ködben. Újra előjön a csorda szellem, lökdösődés, tolakodás és állatkertben érzi magát az ember. :D Ilyenkor kész csoda feljutni a buszokra, vagy ha fel is jut az ember épségben leszállni.

Szólj hozzá

szokások kínaiak Shanghai