2015. már 09.

Dél-Korea - ami nagyon tetszett, de eddig kimaradt! Képes összefoglalás!

írta: ZhenQiao!
Dél-Korea - ami nagyon tetszett, de eddig kimaradt! Képes összefoglalás!

Metrózás és aluljárók! 

1., 2. képek: Health Up Korea felirat a lépcsőn és a kalória számok minden lépcsőfokon!!! :) Kalória számlálós lépcső - avagy mozgó lépcső helyet lépcsőzéssel nem csak áramot spórolunk, de a kalóriákat is magunk mögött hagyjuk. Koreában sok helyen lépcsőfokonként ki van írva, hány kalóriát lehet veszíteni, és hány perccel hosszabbodott meg az élet. Sőt Ansanban van olyan lépcső, amibe lépcsőfokonként akkordok vannak beszerelve, ergo lépcsőn ugrálva nem csak égetjük a zsírt, hanem zenét is szerezhetünk! :D Mekkora ötlet! :) 一边减肥一边作曲!

3. kép: TISZTA, csili-vili metró aluljárók. Sok országban ritkaságszámba megy. 

4. kép: Pláza? Bevásárló központ?... nem csak egy metró megálló. Design, stílus mindenhol mindenkor. :)

5. kép: Baleset, tűz esetére rengeteg felszerelés van minden metró aluljáróban: tűzálló ruha, víz, zseblámpa stb.

6. kép: Használati utasítás, leírások mindenhol. Ez pl. a helyes utazási formákat mutatja be. A metróra várakozóknak filmeket vetítenek arról, hogy a metrón  utazás alatt, milyen viselkedést kellene mellőzni, mit tegyünk, ha baj van, hogyan álljunk helyesen a mozgólépcsőn magassarkúban stb.

7. kép: Metró térkép 太复杂! Budapest nagyságú főváros, kb. háromszor annyi metró! 

 

Éljenek a nyilvános WC-k!

Igen, ebben az országban, főleg a fővárosban külön élmény illemhelyiségre menni... :D 在韩国去洗手间很有意思!

Nem elég, hogy az otthon és Kínában megszokotthoz képest tisztaság, szappan és papír az állandó jellemző a koreai mosdókban, de sok egyéb szolgáltatással, odafigyeléssel teszik kényelmesebbé az emberek életét.

1-3. kép: "Makulátlan" tiszta, rendezett, ízlésesen berendezett mosdók mindenhol - aluljárókban, metróállomásokon, bevásárlóközpontokban. 

4-6. kép: Mosdókban mindenkire gondolnak: idősekre, kismamákra, kisgyerekesekre, gyerekekre (lásd dupla ülőkés, hogy a gyerekeknek is kényelmes legyen). Emellett legtöbb  mosdóban külön van kínai típusú, európai típusú wc, "okos wc" (ennek nem tudom a hivatalos nevét, de tele van mindenféle gombokkal, öntakarító, és fűtött ülőkéje van :D).

7. kép: Legtöbb metró aluljáróban külön szobát tartanak a babák etetésére.

 

Felső képen képes leírás, emlékeztető hogyan is kell jól kezet mosni. :)

Aluljárókban elhelyezett mosdókban külön sminkszoba, etető és pelenkázó is 

Mosdóban minden fülkében hívógomb, ha bárkinek megoldhatatlan kellemetlensége akadna.

 

Falfestések, dekorációk mindenhol! Nem lehet nem szeretni. :) Aluljárókban, épületek oldalában, vagy akár már félig összedőlt ház oldalán...A koreaiak mindenhol díszítenek! :D 

 

Koreai ételek! Még mindig nagy kedvenc... 

Az előételeket nem lehet megunni, kimcsik, saláták, babcsira... minden ami finom és egészséges, plusz isteni finom főételek. :) Utolsó képen rántott csirke... Magyarország óta nem ettem ennyi rántott csirke combot, mint  Koreában... :)

 

Kínában nem nagyon szeretem a gyümölcsléket, joghurtokat, így az otthon szeretett finomságokat egy évre nélkülöznöm kell... Szerencsére a koreai termékeknek majdnem egyforma ízük van az otthoniakkal. Nassolás ezerrel. :) 

1. kép: Gránátalma lé. Kínaiul 美女汁, vagyis szépségital! :D A koreaiak szerint a gránátalma szépít, tehát mindenbe beleteszik, mindent készítenek belőle. Csoki, tej, joghurt, juice... A lényeg, hogy még szebbek legyünk. :) 

2. kép: Danone joghurt... pont olyan, mint otthon. :)

3. kép: Fagyi télen! (Hidegben hideget, melegben meleget, tartják a koreaiak. Bár én nem értek egyet, de a fagyi még télen is finom. :))

4. kép: Bár a Makkoli alkohol, nálam a finomság számba megy. Képen házi makkoli van, sokkal sűrűbb, finomabb, mint a bolti. :) Sajnos a pub aznap zárt be, amikor először ottjártam. :(

1 kép: Hurka!!! Ez nem hurka, de úgy néz ki, mint a hurka, és olyan az íze, mint a hurkának. Rizstésztából készült, májjal ízesített koreai étel.

2. kép: Nyers hal - már elfelejtettem, milyen fajta is. :) De hihetetlen finom volt. Koreaiak mindent megesznek nyersen, amit csak lehet. Ennyi nyers húst, halat életemben nem ettem még, lehet nem is fogok... :)

3. kép: Baconos, babcsirás étel, kicsit csípős .... igazából nagyon csípős! Az ehetetlen kategóriát súrolja!

4. kép: Koreai hotdog! Semmi extra, de nagyon finom! :)

Edzés a szabadban! :)

Végezetül a Koreában töltött két hónap nagyszerű volt, mindenkinek bátran ajánlom! Nagyon sok mindenkinek tartozok köszönettel a sok kedvességért, élményért és tapasztalatért, amit az elmúlt közel két hónapban kaptam. :)

Szólj hozzá