2015. ápr 23.

Li folyón csodaországba

írta: ZhenQiao!
Li folyón csodaországba

 Li folyón való hajókázás volt a guilini kirándulás első pontja. Egy újabb kedvenc hellyel gazdagodtam Kínában. :)

 A szálláson az egyik recepciós lány ajánlott utazási irodát. Több féle verziót kínáltak különféle hajóval, látnivalókkal, útvonallal és szolgáltatásokkal. Mi egyszer élünk alapon a legdrágábbat, legjobbat választottuk. Bár jó volt nagyon az útvonal, jófejek voltak az útitársak, de a személyzet hihetetlenül tukmálós volt. (Mindent el akartak adni, sőt mindent tripla áron, 10 yuenes parfüm 40-ért, fényképezés telefonnal, nulla minőséggel 4 yuenért, szóval eléggé leszívták az energiát, így a legjobb minősítést megkérdőjelezném.) 

4 órás volt az út, rengeteg meseszép hellyel.

1. kép: kikötő :)

2. kép: 百里漓江,百里画廊 :) + két útitárs (Az idősebb Shandongban rendőr, kedves, okos, de nem nagyon megy neki a putonghua, azért nem adtuk fel, sok érdekeset mesélt. :) )

3. kép: 门票 belépő - hostelből 280-at fizettünk az utazási irodának a busz transferért a kikötőbe, a 4 órás hajóutért, angol  idegenvezetésért és ebédért. A belépő 210 yuan volt. 

 漓江

 A Li folyó több, mint 400 km hosszú, tele zátonyokkal, forrásokkal, mészkőkúpokkal és barlangokkal, így a folyó nagy része nem is járható szabadon. Mi a Guilin-Yangshou közötti kb. 80 kilométeres részt tettük meg, mely egyszerre hasonlít egy útvesztőre és mesebeli világra. A mészkőkúpok hol csúcsosak égbe meredőek, hol gömbölyűbbek és hosszabbak, mindegyik külön valamilyen fantázia nevet visel.

dscf6630.jpg

img_3678.jpg

img_3771.jpg

img_3801.jpg

dscf6584.jpg

dscf6802.jpg

img_3779.jpg

img_3897.jpg

Szólj hozzá

tavasz utazás guilin tavaszi kirándulás guangxi li folyó