2015. dec 16.

加油宝宝们! Mászó babák, bevadult (nagy)szülők!

írta: ZhenQiao!
加油宝宝们! Mászó babák, bevadult (nagy)szülők!

A versenyt nem lehet elég korán elkezdeni.

Hétvégi event az egyik amerikai magániskolában. Baba mászó verseny, kb. 60 baba + szülők!

Szülők alatt értsd anya, apa, nagymamik és nagypapik, lehetőleg mindkét ágról. Kínában az egy gyerek politikából következik, hogy a baba, unoka a család szeme fénye, körülötte forog minden, az egész család reménye benne van, szóval sok gyereken hatalmas a nyomás. Szülők, nagyszülők mind ott akarnak lenni az fontos döntések meghozatalánál, "támogatni" a tanácsokkal és iránymutatásokkal. Így van ez életük talán első versenyén is a babamászó versenyen. :)

Egy családtag a rajtban a babával, tolja előre és bátorítja, a többi családtag a célban hajrázva integetve várja a megszeppent, néhol síró babákat. Sok baba nem nagyon vágja, hogy mi történik körülötte, ha el is kezdenek mászni nem mindig sikerül előre egyenesen. Balra, jobbra keresztül-kasul. Meglátják egy másik család hajrázó nagymamájának a kezében a csörgőt, integető karokat, így teljes a kavalkád... De a babák cukik, a nagyszülők, szülők büszkék, a verseny végeztével örömmel veszik át az oklevelet és fotókat készítenek a család büszkeségével.

A Qingdao Tv-n sokszor láttam a versenyt, mindig elég bizarrnak gondoltam. Múlt hét szombaton részt is vettem... de nyugi nem versenyzőként vagy szülőként...

20151205_134847_1.jpg

20151205_135012_1.jpg

20151205_135247.jpg

Szólj hozzá