2013. nov 22.

Így történt az osztálykirándulás ...

írta: ZhenQiao!
Így történt az osztálykirándulás ...

   Október végén, amikor még szebb időket éltünk (értem ezalatt azt, hogy a tantermekben és a koliban nem kabátban dideregtünk és a fűtésről álmodoztunk )osztálykirándulós hullám indult az egyetemen. Egy-egy osztályból hallottuk a hírt, hogy az „osztályfőnökök, évfolyamfelelősök” kirándulás szervezést terveznek a város szélén magasló Laoshan hegyre. Mivel kirándulni jó mulatság és az osztályra is ráfért a „csapatépítés” ezért Oksanaval az orosz osztálytársnőmmel elkezdtük fűzni az osztály legaktívabb tagját Iliyast, hogy szervezze meg nekünk ezt a kirándulást. Mivel a kolis társasági életben is eléggé élénk életet él, így nem kellett sokáig noszogatni az osztálykirándulás megszervezésére sem....

 

  Szerencsére a suliban eléggé jól leszervezték a dolgokat, így magyar pénzre átfordítva pár száz forintból megúsztuk ezt a kirándulást is. Kiskoromban sokat voltam kirándulni otthon, Magyarország összes dimbes-dombos erdős részét bejártam, de az itteni látvány semmihez nem volt fogható. A szóbeszéd beigazolódott, ugyanis a nyüzsgő 21. századi felhőkarcolós város mögött valóban egy lélegzetelállító mesebeli táj tárult elénk. A patakok, kis pagodák, a hidak a szakadékok felett, a fejünk fölé nyúló sziklák, a vízesések és az ősz gyönyörű színeiben pompázó fák olyan kompozíciót alkottak, mintha a turista egy photoshoppolt hatalmas kép közepén állna. A látvány olyannyira magával ragadott, hogy már a hegy lábánál csordogáló pataknál vad fotózásba kezdtünk Jin Zhu Yannal.

 

  Itt kezdődött a galiba, mivel a csoport nem várt meg minket, mondván hamar beérjük őket, nem lehet eltévedni…. Természetesen nekünk sikerült. Így történt az, hogy az osztálykirándulásunkból 2 fős kirándulás lett. Olyannyira lemaradtunk (vagy talán másik ösvényen haladtunk???) az osztálytól, hogy a hegycsúcson sikerült őket megtalálni, így lemaradva az osztálykirándulás spanolós, ismerkedős részéről.  Mi Zhuval a kettőnk guanxiját építettük. :) Visszafele már a fényképezőgép kattogtatástól elfáradva a többiekhez csatlakoztunk, így az elmaradt beszélgetéseket is nagyjából bepótoltuk. :) Az osztályban kialakult klikkek persze nem oldódtak fel... a korkülönbségből és kultúrából adódóan nem is fog. Mivel nekem mindenkivel van valamiféle kapcsolatot, és mindegyik klikkben jól tudom magam érezni, így nem is erőltettem az összerázódást.

 l3.jpg

l2.jpg

l4.jpg

l5.jpg

l6.jpg

Szólj hozzá

utazás látványosság belépők Qingdao Laoshan