2015. ápr 15.

A hónap sztárja: sakura, cseresznyevirág, 樱花

írta: ZhenQiao!
A hónap sztárja: sakura, cseresznyevirág, 樱花

Végre virágra borult a város. Mindenhol virágzó fák! Éljen! Lehet gyönyörködni a városban. A kis csúnyácska kampuszunk is néhol inkább hasonlít egy tündérkertre, mint egy egyetemre.

Fénykép cseresznyefákról, cseresznyefával, szelfi, ugrálós fotó, fotó, fotó, fotó hátán... Kínában, távol-keleten kötelező! Egy-egy fánál már jó ha nem sorba állnak a fotókért. Távol-keletiek között megy a vita honnan is ered a ma Japánt jelképező cseresznyevirág? Japán? Korea? Kína?

Kínai Cseresznyevirág Szövetség elnöke szerint, több történelmi és irodalmi írás bizonyítja, hogy Tang-dinasztia idején a Himalája területéről került Japánba, ahol végül kultusz lett belőle. Én a csingiknek! Koreaiak makacsul állítják, hogy tőlük ered, bár rájuk utaló írás nem sok van.

http://civilkorzo.ro/2015/03/31/vita-a-cseresznyevirag-korul-japan-jelkepenek-a-cseresznyeviragnak-kina-az-oshazaja/ 

Szombaton kisütött a nap, és egészen kellemes volt az idő. Laoshan kampuszra mentünk sakura virágzást nézni, állítólag ott szebb és kevesebb az ember. Az a fő kampusz a mi egyetemünkön, hatalmas, tele épülettekkel, parkokkal és Laoshan heggyel körbevéve. Egy baja van, városközpontól, tőlünk 40 perc busszal, taxival meg túl drága.

Nemsokára vége az áprilisak és végre tényleg jön a jó idő, kezdődhet a tengerpartozááás! :)

Szólj hozzá

tavasz tavolkelet